Verbeter de wereld, begin een blog


Ik zat laatst in Amsterdam bij "Beter en Leuk", mijn favoriete koffietentje/lunchroom, aan een biologische cappuccino met amandelmelk en een glutenvrije, lactosevrije bananencake. Ik moest iets doen.

Van nature ben ik een wereldverbeteraar: Ik wil de wereld een beetje mooi achterlaten, dus scheid ik mijn afval, eet gezond en zo veel mogelijk biologisch en lever mijn kleren in bij een tweedehandswinkel of gooi het in de kici-bak. Maar goed is niet meer goed genoeg

Jarenlang werk ik met veel plezier in de mode-industrie in een creatieve functie met veel vrijheid. Toen kwam ik erachter dat mijn spijkerbroek hele rivieren in China blauw kleurt. En ook de vingers, de handen, de longen van de mensen die ermee werken. Toen kwam ik erachter dat de mensen die mijn leuke topje maakten niet eens tijd hebben om naar huis te reizen, omdat ze 16 uur achter elkaar werken aan werk dat verre van een 'persoonlijke ontplooiing' is. Toen leerde ik ook dat de bank die mijn geld bewaart met mijn geld nog meer geld maakt door te investeren in wapens en in ontbossing van het Amazone-gebied. Ik kan nog wel even doorgaan. Ik voelde me zo'n klein mensje in het grote industriegeweld.

Ik kon niet langer voor me houden, ik moest ergens beginnen. Een vriendin van me zei me: "De wereld kan beter, maar het hoeft niet in een keer en het hoeft niet perfect. Begin gewoon ergens." 
Mijn doel is inspireren. Met weetjes, fashion-tips, maar ook gewoon een kijkje in mijn keuken en mijn minimoestuin. Dat noem ik een goed begin. En waar kun je dan beter beginnen dan bij Beter & Leuk? 
Koffie en cake bij Beter en Leuk




0 reacties :

Een reactie posten